Tankar, trädgård, hantverk

Om

Jag som skriver här heter Yvonne Östman, 50+, fyrabarnsmamma, gift och boende i Norrlands Atén (Härnösand).

Det du läser är mina egna tankar om de ämnen som för tillfället är aktuella för mig. Många texter handlar om det nära, det lilla stora som får oss att fungera eller inte. Min utgångspunkt är min kristna tro, mot den speglas allt jag skriver och är.

För dryHuset-omslaggt 20 år sedan kraschade mitt liv och jag ”gick i väggen”. Mina erfarenheter från den processen samlade jag i en bok som heter ”Huset som brann”. Om du är nyfiken på den så kan du ladda ner den gratis här. 

Sedan dess har jag hunnit med att jobba med trädgård, som sömmerska, lärare i textilslöjd och IKT-pedagog. En grundläggande nyfikenhet har gett mig kunskap inom ett stort antal områden. Ingen människa är endimensionell, alla har vi många sidor som måste få komma till uttryck om vi ska kunna leva hela.

Det absolut mest givande jag vet är att få vara med och locka fram nya sidor hos människor i min omgivning, att se en gömd och glömd kreativitet börja spira och växa, att se insikter och kunskaper bli en avstamp för en bättre vardag.

Något lite av det hoppas jag kunna förmedla här.

Välkommen att dela mina tankar!
Yvonne