Huset som brann - en bok om utbrändhetens insida

Vi lever i en märklig värld just nu – samma som den alltid har varit fast inte. Saker händer i raketfart, konstiga saker, skrämmande saker, och det är lätt att bli trött och utmattad av alla vändningar vare sig det gäller Covid, miljö, krig, matpriser eller andra saker.

För mer än 20 år sedan var jag i en sån period av livet, men då var jag ensam om det – i alla fall kändes det så. Jag skrev om det i min lilla bok Huset som brann, om hur det kändes och hur jag långsamt vände paniken, handlingsförlamningen, tröttheten och tomheten till ett nytt sätt att leva, att vara Yvonne.

I förordet år 2000 skrev jag så här:

När alla krafter tar slut är det lätt att tro att ingen förstår eller anar vad man går igenom. Under min egen bearbetningsprocess hittade jag många goda råd och beskrivningar av nödvändiga förändringar i levnadsmönstret, men få berättelser om hur det skulle kunna kännas mitt i kaoset. Jag har därför försökt använda mina egna och andras erfarenheter av den inre process som följer med utbrändhet; omvärderingen av det man trott vara viktigt och av den egna förmågan, för att ge en aning om vad som kan pågå inuti en människa i den situationen.

Just nu, i den här tiden, är det många som går igenom något som liknar det jag gjorde då. Just nu lägger jag ut Huset som brann för gratis nedladdning – kanske kan det hjälpa någon. Om du eller någon du känner vill ha den så finns den alldeles fritt och utan baktankar här.

Hör gärna av dig i kommentarerna när du har läst den.